Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σωστή χρήση Η/Υ για κοινωνικοποίηση (μερος 1)



Με αυτή την εικόνα θέλουμε να δείξουμε ότι  το διαδίκτυο θα μπορούσε  να είναι επικίνδυνο για εμάς αν δεν το χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο και κάνουμε κατάχρηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει!!!
 
Θα προσπαθήσουμε μέσω κάποιων πληροφοριών να σας ενημερώσουμε για το πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον υπολογιστή σας

Αρχικά είναι σημαντικό η οθόνη του υπολογιστή να βρίσκεται σε φωτισμένο δωμάτιο και σε αρκετή απόσταση από τον χρήστη. Επίσης, υπάρχουν ειδικά φίλτρα που τοποθετούνται στην οθόνη και μπορούν να δράσουν με προστατευτικό τρόπο.
Προσοχή στις πληροφορίες που διοχετεύουμε στο διαδίκτυο, σχετικά με την ταυτότητά μας. Δε δίνουμε προσωπικά στοιχεία (π.χ. ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό λογαριασμού τραπέζης), εφόσον δε γνωρίζουμε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία αυτά ή από ποιους.
Συνειδητοποίηση ότι αρκετά από αυτά που βλέπουμε ή διαβάζουμε στο διαδίκτυο μπορεί να μην είναι αληθινά. Ακόμα και σε σχέση με τους φίλους που γνωρίσαμε σε κάποιο site όπως το facebook  ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (msn), πρέπει να θυμόμαστε ότι δε γνωρίζουμε, στην πραγματικότητα, την ταυτότητα των ατόμων, καθώς, συχνά, χρησιμοποιούνται ψευδώνυμα και εικονικά στοιχεία.
Τέλος, να υιοθετήσουμε έναν «ηλεκτρονικό πολιτισμό» δηλαδή: πρώτον, να συμπεριφερόμαστε στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου με την ίδια ευγένεια που μας προσδιορίζει και στην καθημερινή μας ζωή και δεύτερον, να αποφεύγουμε να γινόμαστε αποδέκτες χυδαίων, υβριστικών, βίαιων και ακατάλληλων (ανάλογα με την ηλικία μας) πληροφοριών και εικόνων, που δε μας προσφέρουν τίποτα και μας αποπροσανατολίζουν.


Το διαδίκτυο είναι εφόδιο ζωής, αρκεί να το αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα και λογική.




Πηγές: http://www.aboutyouth.gr
          http://www.google.com/images



Αναρτήθηκε από τον μαθητή  Ιορδάνη Πετρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου