Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

1o Στάδιο της Ερωτικής Σχέσης – Τα μέλια



Σύμφωνα με τα παραμύθια και τα ερωτικά τραγούδια, αυτό το στάδιο αντικατοπτρίζει το πραγματικό νόημα και περιεχόμενο του έρωτα. Συναντάς κάποιον, συνδέεσαι μαζί του, γίνεται το κλικ και ερωτεύεστε. Όλα είναι καλά και ωραία και τίποτα δεν μοιάζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ακόμα και αν μερικά πράγματα δεν είναι άψογα, όλοι πιστεύουν ή ελπίζουν ότι θα διορθωθούν.
Αυτό το στάδιο ξεκινά από την πρώτη μέρα της επαφής και μπορεί να κρατήσει τρείς με έξι μήνες περίπου – ειδικά αν το ζευγάρι μένει μαζί ή περνά πολύ χρόνο μαζί. Τα συναισθήματα αυτό το διάστημα είναι υπέροχα. Το ζευγάρι νιώθει πιο ζωντανό, μέσα στη χαρά , την πνευματικότητα, τη δημιουργία. Υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο στη ζωή, ενθουσιασμός και όμορφα συναισθήματα.
Η Παγίδα: φυσικά υπάρχει και μια μικρή παγίδα εδώ: οι περισσότεροι θεωρούν ότι ταιριάζουν απόλυτα με το σύντροφο τους – και αν όχι απόλυτα, πιστεύουν ότι σίγουρα θα βρεθούν οι χρυσές τομές, γιατί νιώθουν τόσο καλά μαζί που τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει. Αυτό φυσικά είναι μια μεγάλη παγίδα, γιατί τους πρώτους μήνες της σχέσης σπανίως βλέπουμε τα πράγματα αναλυτικά και ξεκάθαρα και φυσικά δεν γνωρίζουμε τον άλλον άνθρωπο τόσο καλά.
Τι μπορείτε να κάνετε: Προφανώς να κρατάτε μικρό καλάθι και να μη βασίζετε τις ελπίδες σας στον άλλο άνθρωπο. Η αντικειμενικότητα μπορεί να σας σώσει από πολλά λάθη και απογοητεύσεις. Το να διαπιστώσετε αν ο άλλος άνθρωπος είναι ο κατάλληλος για εσάς είναι κάτι που δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, για αυτό απολαύστε το χρόνο σας μαζί του/της όντες αντικειμενικοί και ρεαλιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου