Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

3ο Στάδιο της Ερωτικής Σχέσης – Η Δέσμευση


Αυτό είναι το πιο σημαντικό ίσως στάδιο σε μια σχέση, γιατί η σχέση πλέον αποκτά ουσία και περιεχόμενο, καθώς επίσης και ταυτότητα. Είναι το στάδιο όπου μπορούν και οι δυο να ηρεμήσουν – ως προς το τι κάνουν – και να απολαύσουν την ανακάλυψη και την κοινή πορεία. Φυσικά δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά η αρχή της, γιατί μια σχέση στην πραγματικότητα δεν ξεκινά ποτέ αν δεν υπάρξει δέσμευση.
Το στάδιο αυτό ξεκινά όταν ένα από τα δυο πρόσωπα αποφασίσει να δεσμευτεί με τον έναν ή άλλο τρόπο. Το έτερον ήμισυ μπορεί να ακολουθήσει και να υπάρξει οριστική δέσμευση μέσα στη σχέση ή να αποχωρήσει. Η χαρά της δέσμευσης δεν είναι κάτι τόσο παράλογο όσο νομίζουν κάποιοι: η ίδια η δέσμευση σαν λέξη είναι αρνητική, αλλά μέσα σε μια σχέση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος. Χωρίς δέσμευση και κοινή αποδοχή της σχέσης, σχέση δεν υπάρχει.
Η παγίδα: το ότι αποφασίσατε να δεσμευτείτε δε σημαίνει ότι πρέπει να δείτε τον άλλο σαν κάτι το δεδομένο και να σταματήσετε να ασχολείστε ή να ανακαλύπτετε. Η επικοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντική και εφόσον έχετε αποφασίσει από κοινού να είστε σε αυτή τη σχέση πρέπει να την καλλιεργείτε συνεχώς, αλλιώς το πλοίο θα βουλιάξει. Η ανανέωση του πάθους, η χαρά και ο σεβασμός είναι κομμάτια της δέσμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου