Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

2ο στάδιο της ερωτικής σχέσης – η Ανακάλυψη


Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου ο αρχικός υπέρμετρος ενθουσιασμός αρχίζει να υποχωρεί. Όχι απαραίτητα γιατί κάτι κακό συμβαίνει, αλλά γιατί είναι φυσιολογικό. Τόσο εσείς όσο και ο/η σύντροφός σας αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τα πραγματικά μεγέθη γύρω σας, να βλέπετε τις αδυναμίες και τα τρωτά σημεία του άλλου, και ανακαλύπτετε τον πραγματικό άνθρωπο που έχετε δίπλα σας, με όλα του τα θετικά και αρνητικά στοιχεία. Σε αυτό το στάδιο αντιλαμβάνεται κανείς τι αγαπά και σέβεται στον άλλο, και τι θα μπορούσε να λείπει.
Το στάδιο αυτό ξεκινά κάπου μεταξύ του 3ου και 6ου μήνα της σχέσης και μπορεί να κρατήσει για μερικά χρόνια. Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο της σχέσης και της επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων. Η χαρά της ανακάλυψης είναι μεγάλη, καθώς το ζευγάρι περνά μια περίοδο υγιούς ενδοσκόπησης και ανακαλύπτει μικρές και χαριτωμένες λεπτομέρειες, που μπορεί να το φέρουν ακόμα πιο κοντά.
Η παγίδα: φυσικά σε αυτό το στάδιο μπορεί να αρχίσετε να ανακαλύπτετε πράγματα που σας ενοχλούν αφάνταστα στον άλλο. Διαφορετικές συνήθειες, προτιμήσεις ή ενδιαφέροντα που δε συναντώνται πουθενά είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.
Τι μπορείτε να κάνετε: Αυτό το στάδιο είναι η καλύτερη περίοδος για να καταλάβετε αν ο άνθρωπος σας είναι ο κατάλληλος ή όχι. Μην αγνοείτε τα σημάδια – θετικά ή αρνητικά – γιατί μπορεί να χάσετε πολύτιμο χρόνο και να επενδύσετε σε έναν άνθρωπο που δε σας καλύπτει, ή τον οποίο δεν καλύπτετε εσείς. Καλό είναι όμως να σέβεστε τον άλλον άνθρωπο ακόμα και αν δεν ταιριάζετε ως σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου